Hrnčekový jablko Belmac koláč

Určite to poznáte aj vy, keď vás alebo vaše deti prepadne chuť po niečom sladkom. Všetci chceme pre seba a pre našich blízkych len to najlepšie preto si vyberáme suroviny, ktoré nám prospejú. Na prípravú klasického chutného jablkového koláča nemáme čas každý deň. Hrnčekový jablko belmac koláč však zvládnete urobiť raz dva.

Čo budeme potrebovať?

Hrnček 0,2l

– 4-5ks veľkých jabĺk belmac
– 2,5 hrnčeka polohrubej múky (špaldovej)
– 1 hrnček kryštálového cukru (trstinového)
– 1 hrnček vlažného mlieka
– ½ hrnčeka oleja
– 2 vajcia

– 2 lyžičky škorice
– 2 lyžice kakaa
– 1 vanilínový cukor
– 1 lyžička sódy bikarbóny
– 1 prášok do pečiva
– džem, čokoláda, ovocie

belmac a jablká
jablko belmac

Postup prípravy:

1. Jablká si očistíme, nastrúhame nahrubo (cca 700g). V miske si vymiešame všetky suroviny: múku, cukor, mlieko, olej, vajcia, škoricu (nemusíme), kakao (nemusíme),  sódu bikarbónu, prášok do pečiva. Pridáme jabĺčka a spojíme.

2. Väčší  plech (cca30x40) si vystelieme papierom na pečenie, vylejeme cesto a pečieme pri teplote 180oC približne 30 minút. Ak máme plech menší, koláčik bude vyšší, pečieme dlhšie pri nižšej teplote 170oC, aby sa prepiekol.

3. Po upečení ho potrieme ľubovoľným džemom a polejeme rozpustenou čokoládou. Pred podávaním ho môžeme ešte vylepšiť, ozdobiť šľahačkou alebo čerstvým ovocím.

Dobrú chuť.